Έξυπνοι τρόποι για να βελτιωθεί το παιδί στην ορθογραφία

Η ορθογραφία δεν είναι μόνο το άγχος των γονιών, αλλά και του παιδιού.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε περίεργα, αλλά τουλάχιστον έγινε η αρχή. Το σχολείο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά για τα πρωτάκια. Τώρα, ξεκινάνε τα πρώτα τους γράμματα, οπότε λογικό να γίνονται λάθη.

Η ορθογραφία είναι από τα βασικά που μαθαίνουν. Πάντα έτσι ήταν, γιατί χωρίς αυτήν είναι σαν να μην ξέρουν τίποτα.

Θα πάρουμε σαν δεδομένο πως χρειάζεται υπομονή. Το να μάθει να διαβάζει και να γράφει ένα παιδί, δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Απαιτείται χρόνος. Και εσύ ως μητέρα πρέπει να είσαι υπομονετική και να μην είσαι αυστηρή αν κάνει κάποιο λάθος.

Για αρχή, είναι ανάγκη να ακολουθήσεις κάποιους τρόπους, έτσι ώστε το παιδί σου να βελτιώσει τις δεξιότητες γραφής. Και φυσικά να μην κάνει ορθογραφικά λάθη. Που είναι και το κύριο μέλημά σου.

Παρακάτω θα δεις μερικούς εύκολους τρόπους που θα το βοηθήσουν να δει την όλη διαδικασία σαν παιχνίδι για να μάθει να γράφει σωστά με διασκεδαστικό τρόπο.

Παιχνίδια διασκεδαστικάpexnidi scrabble

Τα παιχνίδια είναι ένας τρόπος να μάθει. Δραστηριότητες που  ενθαρρύνουν την γραφή, όπως τα σταυρόλεξα και τα παιχνίδια λέξεων, είναι η πιο αποτελεσματική λύση.

 

Χρόνοςmama voithai tin kori tis na grapsiEκείνο που πρέπει να ξέρει το παιδί είναι πως είμαστε διαθέσιμοι να το βοηθήσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έτσι και αυτό θα είναι πιο ήσυχο και δεν θα αγχώνεται.

 

Διάβασμαmama diavazi ena vivlio sti kori tis

Στο διάβασμα συμπεριλαμβάνεται κάθε είδους ανάγνωση. Ακόμα και με ένα παραμύθι το βοηθάτε να αναπτύξει τις δεξιότητες γραφής και να επεκτείνει το λεξιλόγιό του.

Η δική σας βοήθεια είναι περισσότερο από απαραίτητη. Μόνο με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στη δυσκολία της ορθογραφίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάσος Νούσιας: «Θέατρο δεν γίνεται από τις πλατφόρμες»

Ο Τάσος Νούσιας σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το lockdown, το θέατρο και τον πολιτισμό μας.  Tον γνωρίσαμε μέσα από σπουδαίες τηλεοπτικές...

Big Brother: Η έκπληξη στον Πυργίδη και οι εντάσεις στο σπίτι

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό του Big Brother. Οι εντάσεις στο σπίτι του Big Brother συνεχίζονται ανάμεσα στους παίκτες, ενώ η Άννα-Μαρία με...

Θες γάμο; Μάθε πως θα σιγουρευτείς

Ο γάμος δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για τον άντρα αλλά ούτε για την γυναίκα. Είναι όμως μια πολύ όμορφη και μοναδική στιγμή όταν...

«Άγριες Μέλισσες»: Η σκληρή αλήθεια από το παρελθόν αλλάζει πολλά

Νέες αποκαλύψεις στις «Άγριες Μέλισσες» θα φέρουν πολλές αλλαγές. Οι «Άγριες Μέλισσες» καθηλώνουν το τηλεοπτικό κοινό, ενώ στα νέα επεισόδια η αγωνία θα «χτυπήσει κόκκινο».   Η...

Κωνσταντίνος Φραντζής: Η καραντίνα και οι στόχοι για το 2021

Ο Κωνσταντίνος Φραντζής κάνει όνειρα για το μέλλον και θέτει νέους στόχους. Ο Κωνσταντίνος Φραντζής μίλησε αποκλειστικά στο womensnews και αποκάλυψε πως βιώνει την καραντίνα...