Τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου;

Κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν πολλά πράγματα στο σώμα μας, τα οποία είναι πολύ εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα.

Ας ξεκινήσουμε από το δεδομένο. Ότι δηλαδή ο οργανισμός μας χρειάζεται 8 ώρες ύπνου. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα- γιατί θα το μάθουμε και αυτό- είναι πως συμπεριφέρεται το σώμα  την ώρα που κοιμόμαστε.

 

Τράνταγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου

Αυτό το τράνταγμα ή τίναγμα έχει απασχολήσει πολλούς ανθρώπους αφού συμβαίνει συχνά. Πρόκειται για έναν τύπο ακούσιου μυοκλονικού σπασμού που φέρει πολλές ονομασίες: έναρξη ύπνου, υπνικός σπασμός, υπναγωγικός σπασμός είναι μερικές από αυτές.
Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι ότι οι μύες συστέλλονται γρήγορα και χαλαρώνουν ξανά, προκειμένου να φέρουν το σώμα στην κατάλληλη κατάσταση για να κοιμηθεί.

Η θερμοκρασία του σώματός πέφτει

Όταν είμαστε ξύπνιοι και ενεργοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, καίμε περισσότερες θερμίδες, οπότε η πτώση της θερμοκρασίας την ώρα που κοιμόμαστε είναι ένας τρόπος για να μειωθεί ο ρυθμό καύσης και να γλιτώσετε θερμίδες.

 

Ξεχνάτε τις άχρηστες πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλός μας διαγράφει όλες τις άχρηστες πληροφορίες της ημέρας, λέει ο ειδικός του ύπνου Christopher Colwell. Αν θυμόσασταν τα πάντα, θα γέμιζε το μυαλό σας, οπότε μια διαδικασία διαλογής κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι απαραίτητη.

Το σώμα παραλύει

Το σώμα μας παραλύει, αλλά ο εγκέφαλός συνεχίζει τη δράση του. Στη πραγματικότητα ο εγκέφαλος κάποιου κατά τη διάρκεια του ύπνου και ενώ ονειρεύεται είναι πιο ενεργός από κάποιον άλλον που είναι ξύπνιος, και απαιτεί περισσότερο οξυγόνο. Το μυαλό μας είναι τόσο ενεργό κατά τη διάρκεια του ύπνου που μπορεί να κάνει ακόμη και σημαντικές διασυνδέσεις και ανακαλύψεις, λένε οι ερευνητές.

 

Ξυπνάτε περίπου 5 – 15 φορές ανά μία ώρα

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν έχουμε στραφεί σε διαφορετικά στάδια του ύπνου, όπως από τα όνειρα σε ύπνο βαθύ και οι αφυπνίσεις συμβαίνουν τόσο συχνά που ούτε καν τις θυμάστε.

Αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία και δίνει στο δέρμα την ελαστικότητά του. Όταν κοιμόμαστε αυξάνεται η παραγωγή αυτής της ορμόνης. Γι’ αυτό είναι πολύ καλό το βράδυ να βάζουμε το βράδυ κρέμες με ρετινόλη και ρετινοειδή, που αλληλεπιδρούν τέλεια με το κολλαγόνο.

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζώδια: Ημερήσιες Προβλέψεις 26/2

Τι λένε οι ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια την Παρασκευή 25/2; Πώς θα επηρεαστούν τα ζώδια και οι ημερήσιες προβλέψεις από τις πλανητικές όψεις την Παρασκευή 26/2; Ας δούμε...

Πηγή Δαούλα: «Μου λείπουν μια χειραψία, μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο»

Η εικαστικός Πηγή Δαούλα, μίλησε αποκλειστικά στο womensnews για το πλούσιο έργο της, την καραντίνα και αποκάλυψε τα δικά της μυστικά ομορφιάς.  Η Πηγή Δαούλα...

Πως ο Άη Βασίλης βοηθά στην ανάπτυξη των παιδιών

Η πίστη στον Άη Βασίλη μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και του παιχνιδιού των παιδιών. Και φυσικά υπάρχουν κατάλληλοι τρόποι...

Τρόποι για να φορέσεις το κοστούμι σου

Το κοστούμι είναι ένα ντύσιμο που αναδεικνύει το σικάτο χαρακτήρα της γυναίκας και τη θηλυκότητα της. Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο look που είναι της μόδας...

GNTM: Η παρέμβαση του Καράβα έφερε την μεγάλη ανατροπή

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο GNTM. Η σημερινή δοκιμασία αποχώρησης του GNTM ήταν αρκετά επεισοδιακή για όλους τους παίκτες. Ο Γιώργος Καράβας λίγο πριν ξεκινήσει η...