Τα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται συχνό καθάρισμα

Η «καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» λένε και δεν έχουν άδικα, αφού φαίνεται από πολλές λεπτομέρειες είτε στο ντύσιμό μας είτε στη περιποίησή του σπιτιού μας.

Και εφόσον το σπίτι είναι ο χώρος όπου περνάμε το περισσότερο χρόνο μας, πρέπει να το διατηρούμε καθαρό και τακτοποιημένο.

Πέρα από κάποια βασικά στοιχεία του σπιτιού σας που απαραίτητα χρειάζεται να καθαρίζονται σε τακτική βάση, είναι και κάποια άλλα που θα δείτε μεγάλη διαφορά στο νοικοκυριό σας.

 

ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΧΕΡΙΩΝ

Μπορεί να μην φαίνονται βρώμικες, αλλά οι πετσέτες των χεριών θεωρούνται από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων στην κουζίνα σας. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σας. Πρέπει να αλλάζονται κάθε μέρα ή ακόμη και δυο φορές την ημέρα αν έχετε μεγάλη οικογένεια.

ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Για προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε τι ακουμπάτε καθημερινά στο πάγκο της κουζίνας σας; Κλειδιά, πορτοφόλια, περιοδικά και άλλα τόσα. Γι’ αυτό το λόγο, ο πάγκος της κουζίνας, χρειάζεται καθημερινή απολύμανση και όχι μόνο σκούπισμα. Απλά φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο πανάκι παντού.

Δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε ένα πανί για πέρασμα σε διαφορετικές επιφάνειες γιατί αυτό απλά μεταφέρει τα μικρόβια.

 

ΚΑΜΠΙΝΑ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

Ο ευκολότερος τρόπος για να μένει καθαρή η ντουζιέρα σας και να μην συσσωρεύονται άλατα είναι να την καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. Με τους τοίχους στεγνούς θα αποφύγετε και τη μούχλα.

 

ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

Μην είστε τόσο σίγουροι ότι μετά το πλύσιμο των πιάτων ο νεροχύτης είναι καθαρός. Η βρωμιά και τα βακτήρια κολλάνε στα τοιχώματα του. Αν είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα, θα πρέπει με ένα σφουγγαράκι και σόδα μαγειρικής να τρίψετε τον νεροχύτη και να δώσετε άρωμα φρεσκάδας και λάμψης με ένα πορτοκάλι.

 

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ

Η καφετιέρα είναι ένα ζεστό μέρος για βακτήρια και μούχλα και πρέπει να την καθαρίζετε καθημερινά. Είναι καλύτερο να πλένετε τα αποσπώμενα μέρη της καφετιέρας σας μετά από κάθε χρήση γιατί έτσι η γεύση του καφέ αλλά και το άρωμά του, θα είναι πιο ποιοτικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάρτες και ευχές Αγίου Βαλεντίνου

Οι κάρτες και οι ευχές έχουν την τιμητική τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.  Φέτος, η ημέρα των ερωτευμένων θα γιορταστεί πολύ διαφορετικά, αλλά αυτό...

Η απόλυτη καλοκαιρινή θεραπεία για τα μαλλιά σου

Τα μαλλιά είναι το Α και Ω στην εμφάνισή μας γι' αυτό και θέλουμε να είναι περιποιημένα, λαμπερά και γεμάτα ζωντάνια. Το καλοκαίρι δεν βοηθάει...

Τσάι – Μάθε πως να το φτιάχνεις σωστά

Το τσάι κρύο ή ζεστό είναι από τα ροφήματα που για πολλούς θεωρείται καλύτερο από τον καφέ. Και ένας λόγος για τον οποίο το...

MVMA 2020: Οι φετινοί νικητές των βραβείων – Όλα όσα έγιναν

Τα MVMA 2020 πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες κεκλεισμένων των θυρών, αφού λόγω των συνθηκών το κοινό δεν μπορούσε να δώσει το παρόν. Τα MVMA 2020...

Πως θα ρυθμίσετε τον ύπνο του παιδιού σας

Το παιδί πρέπει να κοιμάται συγκεκριμένες ώρες και αυτό τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο, με αποτέλεσμα να βγαίνει εκτός του προγράμματός του. Ωστόσο, το πολυάσχολο...