fbpx

Τα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται συχνό καθάρισμα

Η «καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» λένε και δεν έχουν άδικα, αφού φαίνεται από πολλές λεπτομέρειες είτε στο ντύσιμό μας είτε στη περιποίησή του σπιτιού μας.

Και εφόσον το σπίτι είναι ο χώρος όπου περνάμε το περισσότερο χρόνο μας, πρέπει να το διατηρούμε καθαρό και τακτοποιημένο.

Πέρα από κάποια βασικά στοιχεία του σπιτιού σας που απαραίτητα χρειάζεται να καθαρίζονται σε τακτική βάση, είναι και κάποια άλλα που θα δείτε μεγάλη διαφορά στο νοικοκυριό σας.

 

ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΧΕΡΙΩΝ

Μπορεί να μην φαίνονται βρώμικες, αλλά οι πετσέτες των χεριών θεωρούνται από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων στην κουζίνα σας. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σας. Πρέπει να αλλάζονται κάθε μέρα ή ακόμη και δυο φορές την ημέρα αν έχετε μεγάλη οικογένεια.

ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Για προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε τι ακουμπάτε καθημερινά στο πάγκο της κουζίνας σας; Κλειδιά, πορτοφόλια, περιοδικά και άλλα τόσα. Γι’ αυτό το λόγο, ο πάγκος της κουζίνας, χρειάζεται καθημερινή απολύμανση και όχι μόνο σκούπισμα. Απλά φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο πανάκι παντού.

Δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε ένα πανί για πέρασμα σε διαφορετικές επιφάνειες γιατί αυτό απλά μεταφέρει τα μικρόβια.

 

ΚΑΜΠΙΝΑ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

Ο ευκολότερος τρόπος για να μένει καθαρή η ντουζιέρα σας και να μην συσσωρεύονται άλατα είναι να την καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. Με τους τοίχους στεγνούς θα αποφύγετε και τη μούχλα.

 

ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

Μην είστε τόσο σίγουροι ότι μετά το πλύσιμο των πιάτων ο νεροχύτης είναι καθαρός. Η βρωμιά και τα βακτήρια κολλάνε στα τοιχώματα του. Αν είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα, θα πρέπει με ένα σφουγγαράκι και σόδα μαγειρικής να τρίψετε τον νεροχύτη και να δώσετε άρωμα φρεσκάδας και λάμψης με ένα πορτοκάλι.

 

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ

Η καφετιέρα είναι ένα ζεστό μέρος για βακτήρια και μούχλα και πρέπει να την καθαρίζετε καθημερινά. Είναι καλύτερο να πλένετε τα αποσπώμενα μέρη της καφετιέρας σας μετά από κάθε χρήση γιατί έτσι η γεύση του καφέ αλλά και το άρωμά του, θα είναι πιο ποιοτικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζιν: Επιστρέφει σε νέα σχέδια και χρώματα

Το τζιν είναι πάντα στη μόδα, συνδυάζεται εύκολα και αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να το κάνουν το αγαπημένο ρούχο μας.   Τα τζιν, είναι...

Ποιες τροφές δεν πρέπει να καταναλώνουμε ωμές

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε κάποιες τροφές ωμές ή έστω μισομαγειρεμένες. Η ωμοφαγία είναι μια νέα τάση που έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Σύμφωνα με...

Μύδια: Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή

Τα μύδια είναι από τα οστρακοειδή που όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, είναι από τα πρώτα πιάτα που παραγγέλνουμε. Ιδίως το καλοκαίρι, που είναι η...

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του «άπιστου» άνδρα

Η «απιστία» είναι στο πετσί των ανδρών. Και για να εξηγηθούμε, χωρίς να παρεξηγηθούμε, δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Πάντα υπάρχει η...

Tips για να διατηρήσουμε το πεντικιούρ μας και στις διακοπές

Όλες μας, πριν φύγουμε για διακοπές φροντίζουμε να κάνουμε μανικιούρ και πεντικιούρ, καθώς η περιποίηση των άκρων μας είναι το Α και το Ω...