fbpx

Θέλεις να πάρεις σκύλο; Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ο σκύλος είναι όνειρο ζωής για πολλούς. Αδιαμφισβήτητα είναι ο αγαπημένος φίλος των ανθρώπων. Αυτός, που θα μας συντροφεύει κάθε στιγμή της ζωής μας.

Ο σκύλος είναι ένα δώρο, που όλοι θα θέλαμε. Φανταζόμαστε τη στιγμή, που θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε δίπλα μας ένα αξιολάτρευτο κουτάβι, που θα μεγαλώνει μαζί μας.

Ένα νέο μέλος στην οικογένεια, που θα θέλει 24 ώρες το 24ωρο τη προσοχή μας. Μην φανταστείτε πως θα πάρετε σκύλο, μόνο και μόνο για να λέτε ότι έχετε.

Η απόκτηση σκύλου είναι μεγάλη απόφαση. Πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλά πριν πάρετε. Ωστόσο, δε θα το μετανιώσετε ποτέ.

Πριν κάνετε τη κίνηση αυτή, πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα που θα σας είναι πολύ χρήσιμα.kopela me to koutavi tis

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως η μέση διάρκεια ζωής ενός σκύλου είναι τα 13 χρόνια. Σιγουρευτείτε, ότι είστε έτοιμοι για μια ολοκληρωμένη αφοσίωση στο νέο σας φίλο.

 

ΚΑΝΤΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΑ

Πριν επιλέξετε το νέο σας σκύλο, είναι σημαντικό να κάνετε μια έρευνα για τη ράτσα. Πρέπει να βρείτε την ιδανική ράτσα, ώστε να ταυτιστεί με το τρόπο διαβίωση σας.

Πρέπει επίσης, να λάβετε υπόψη σας, το τρόπο που ζείτε, τη περιοχή που μένετε- είτε πρόκειται για πόλη είτε για ύπαιθρο αλλά και για την οικογενειακή σας κατάσταση- αν έχετε παιδιά ή αν ζείτε μόνη.koritsaki filai to skilo tis

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Προετοιμαστείτε να θυσιάσετε το χρόνο σας ή να βρείτε επιπλέον χρόνο για εκείνο. Είναι σαν να έχετε παιδιά στο σπίτι. Το να φέρετε ένα σκύλο- κουτάβι στο σπίτι, σημαίνει πως αναλαμβάνετε την ευθύνη των αναγκών του.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να φύγετε για ένα Σ/Κ με τους φίλους σας και να το αφήσετε μόνο του. Πρέπει να σκεφτείτε ποιος θα το ταΐσει κατά τη διάρκεια της απουσίας σας, ποιος θα το πάει βόλτα και ποιος θα το προσέξει.skilaki mono tou mprosta sti porta

ΕΞΟΔΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ

Τα έξοδα που έχει ένας σκύλος είναι πολλά, οπότε βεβαιωθείτε, ότι είστε σε θέση να ανταποκριθείτε, από τη στιγμή που είναι κουτάβια μέχρι έως ότου μεγαλώσουν.

Τα έξοδα, δεν τελειώνουν με την αρχική αγορά- αν επιλέξετε ν’αγοράσετε και όχι να υιοθετήσετε. Χρειάζεται το κτηνίατρό του, τη τροφή του, τα αξεσουάρ και τα παιχνίδια του.

Βέβαια, το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος και τη ράτσα του.

 

ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Ο σκύλος έχει πολύ ενέργεια μέσα του και χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον βγάζετε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για τη βόλτα του αλλά και για να κάνει την «ανάγκη» του.

Φροντίστε να παίζετε μαζί του κατά τη διάρκεια της βόλτα σας στο πάρκο. Να θυμάστε ότι, μερικά σκυλιά απαιτούν περισσότερη άσκηση από άλλα, λόγω της ράτσα του. Γι’αυτό θέλει πολύ προσοχή στη ράτσα που επιλέγετε.gineka vgazi volta sto parko to skilo tis

 

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Χαρά που κάνουν τα παιδιά, όταν δουν ένα κουτάβι στο σπίτι! Παρ’όλα αυτά είναι σημαντικό τα παιδιά σας να συναντήσουν το σκύλο και εκείνος να γνωρίσει τα παιδιά πριν τον υιοθετήσετε.

Υπάρχουν σκύλοι, που δεν ταιριάζουν με τα μικρά παιδιά. Μια πρώτη γνωριμία είναι απαραίτητη.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απαιτείται εκτεταμένη εκπαίδευση για να αποφύγετε τα παρατράγουδα. Πρέπει να μάθει που πρέπει να κάνει την «ανάγκη» του, ότι τα παπούτσια και τα ρούχα δεν είναι παιχνίδι και άλλα πολλά. Έτσι, από μικρό, πρέπει να πάρει μια σωστή εκπαίδευση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan μπιφτέκια με κινόα

Τα μπιφτέκια μπορούμε να τα παρασκευάσουμε με όποιο βασικό υλικό θέλουμε. Αυτή η συνταγή είναι κάπως διαφορετική, αφού το βασικό υλικό για την παρασκευή...

Γιατί δεν πρέπει τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση

Η τηλεόραση είναι από τις αγαπημένες συνήθειες των παιδιών. Και αρκετοί γονείς για να μπορούν να κάνουν άνετα τις δουλειές τους, τ' αφήνουν μπροστά...

Red manicure για τα Χριστούγεννα

Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά το manicure μας πρέπει να είναι εντυπωσιακό. Ένα red manicure σε διάφορες εκδοχές είναι ότι καλύτερο για...

Φρουτένια coctails χωρίς αλκοόλ

Καιρός να κάνουμε αποτοξίνωση από το αλκοόλ. Δεν είναι απαραίτητο για να ξεδιψάσουμε, να καταναλώσουμε ποτά που περιέχουν αλκοόλ. Υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις για φρουτένια coctails...

Ρώμη: Ο τέλειος προορισμός για shopping therapy με τις κολλητές σου

Η Ρώμη είναι ένας προορισμός που όσες φορές κι αν πας δε είναι ποτέ αρκετές. Πάντοτε θα βρεις κάτι να κάνεις και πάντα θα...