Η γαρίδα είναι απ’ τα θαλασσινά που προτιμάμε όταν επιλέγουμε να φάμε σε κάποια ταβέρνα. Και εφόσον μας αρέσει συχνά τη φτιάχνουμε και στο σπίτι μας. Μπορούμε να την καταναλώσουμε ψητή, τηγανιτή, κοκκινιστή, σε σαγανάκι και με πολλούς άλλους τρόπους.
Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο θα είναι γευστική ή όχι. Σίγουρα θα σας έχει τύχει να την φτιάξετε αλλά να μην είναι νόστιμη.
Πρέπει λοιπόν να έχετε κατά νου κάποια μυστικά για το σωστό μαγείρεμά της.
Για να παραμείνουν ζουμερές και να μην σας βγουν σκληρές, μην τις ψήσετε πάνω από 5 λεπτά. Για να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμες, δοκιμάστε να κόψετε μία γαρίδα στα δύο και να δείτε το εσωτερικό της. Αν είναι άσπρο κι όχι διάφανο, τότε είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
Επίσης, το ούζο είναι ένα συστατικό που της ταιριάζει πολύ, τόσο για το «σβήσιμο», όσο και για το μαρινάρισμα.
Φροντίστε, λοιπόν, να τις μαρινάρετε για 10 λεπτά σε ούζο πριν τις μαγειρέψετε. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε ούζο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδολέμονο με ρίγανη και σκόρδο.
Αν θέλετε να βράσετε τις γαρίδες σας, αντί να τις ψήσετε, ρίξτε τες σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, βγάλτε τες από τη φωτιά και σουρώστε μόλις αλλάξουν χρώμα.