Το μαρούλι είναι από τα λαχανικά που αν δε το καταναλώσεις μέσα στις δύο πρώτες μέρες αφού το αγοράσεις, χαλάει. Ζαρώνουν τα φύλλα του, μαυρίζουν και τελικά δεν έχεις άλλη επιλογή από το να το πετάξεις.
Είναι κάποια τρόφιμα πολύ ευαίσθητα γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζεις πως θα τα διατηρήσεις φρέσκα.
Υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις το μαρούλι μέρες στο ψυγείο και να εξακολουθεί να είναι φρέσκο;
Γίνεται, αρκεί ν’ ακολουθήσεις τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
Αν δεν αγοράσεις φρέσκο μαρούλι από τη λαϊκή και επιλέξεις το συσκευασμένο, μπορείς να το αφήσεις στην πλαστική θήκη του, που κλείνει καλά και έχει πάνω την ημερομηνία λήξης.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΑΡΟΥΛΙ
Αν αγοράσεις ολόκληρο μαρούλι, βάλτο οπωσδήποτε σε κάποιο από τα τάπερ που έχεις στην κουζίνα σου. Το μόνο που θα κάνεις είναι να κόψεις κομμάτια από το μαρούλι, να βάλεις πάνω τους χαρτοπετσέτες και να τα τοποθετήσεις ανάποδα στο τάπερ -με τη χαρτοπετσέτα κάτω κάτω. Έτσι όλη η υγρασία πηγαίνει εκεί. Αν βλέπεις ότι συνεχίζεται η υγρασία, επανάλαβε τη διαδικασία.