Τα μανιτάρια είναι από τις τροφές που οι περισσότερες χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας γιατί νοστιμίζουν τα πιάτα μας. Εκτός των άλλων έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες, που για τον οργανισμό μας είναι «φάρμακο».
Το σωστό πλύσιμο των μανιταριών είναι από τους παράγοντες που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα πριν μαγειρευτούν. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για να τα καθαρίσουμε. Ένας από αυτούς είναι το νερό. Με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας ή με ένα βουρτσάκι. Μια άλλη λύση, είναι να τα βάλουμε σε ένα μπολ γεμάτο νερό. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να φύγει το χώμα.
Όταν τελειώσουμε με το πλύσιμο, τα βγάζουμε από το μπολ και τα αφήνουμε σε μια βαμβακερή πετσέτα. Τελευταίο βήμα είναι να τα καθαρίσουμε ταμποναριστά και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν.
TIP ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
Τα περισσότερα μανιτάρια που θα βρούμε στο σούπερ μάρκετ είναι τοποθετημένα σε πλαστικές συσκευασίες. Φροντίστε να τα βγάλετε από τη συσκευασία τους και να τα αποθηκεύσετε σε μία χάρτινη σακούλα μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τα μαγειρέψετε.