Η πίτσα είναι το αγαπημένο φαγητό μεγάλων και μικρών. Ειδικά, αν είναι ζεστή και με αφράτη ζύμη, την απολαμβάνουμε όσο κανένα άλλο φαγητό. Μπορούμε στην καθισιά μας να την φάμε και όλη. Σπάνια βέβαια, αλλά συμβαίνει που και που.
Αν όμως δεν καταφέρουμε να την φάμε και περισσέψουν κάποια κομμάτια, την επόμενη μέρα έχει χάσει τη νοστιμιά της και είναι σαν «λάστιχο». Εννοείται πως δεν την πετάμε.
Το κόλπο για να παραμείνει η πίτσα το ίδιο νόστιμη και αφράτη, είναι να τη ζεστάνουμε με το σωστό τρόπο.
Η διευθύντρια γαστρονομίας στο «Good Housekeeping», Susan Westmoreland, μας δείχνει τον καλύτερο τρόπο.
ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Εάν έχουμε μόνο 2-3 κομμάτια πίτσα, μπορούμε να τα ζεστάνουμε στο τηγάνι, σε κανονική θερμοκρασία για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει πραγματικά πολύ ζεστό.
Όχι στη χρήση αντικολλητικού σκεύους, καθώς οι υψηλότεροι χρόνοι μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην επίστρωση του.
Βάζουμε την πίτσα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και την αφήνουμε για 2 ή 3 λεπτά.
ΖΕΣΤΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, μια ξερή πίτσα με το τυρί που έχει κρυώσει, μπορεί να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.
Πώς; Μ’ ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, ραντίζουμε με νερό την επιφάνειά της και μετά την ζεσταίνουμε κανονικά στον φούρνο.
Έξυπνα μυστικά για ν’ απολαμβάνεις την πίτσα και την επόμενη μέρα.