Πως να πετύχεις επαγγελματικό μανικιούρ μόνη σου

Η περιποίηση των νυχιών και ειδικά το μανικιούρ είναι το Α και το Ω στη γενική εμφάνιση μιας γυναίκας.

Γι’αυτό και καταφεύγουμε σε κέντρα αισθητικής με σκοπό να έχουμε το τέλειο δυνατό αποτέλεσμα.

Είναι αλήθεια πως τα κέντρα αισθητικής δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικά.

Θα μου πείτε τώρα, δεν γίνεται διαφορετικά, αφού το μανικιούρ θέλει τεχνική και μόνο μια επαγγελματίας θα μπορούσε να το πετύχει. Εκτός από την περίπτωση που μπορείτε μόνες σας να το καταφέρετε.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, υπάρχουν κάποια tips που θα κάνουν την ζωή σας εύκολη στο να πετύχετε ένα επαγγελματικό μανικιούρ.

 

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία θα πρέπει να  συγκεντρώσετε τα πράγματα που θα χρειαστείτε για το μανικιούρ. Αυτά είναι τα εξής: Μια χάρτινη λίμα, ένα ξυλάκι ή ένα εργαλείο για να απομακρύνετε τα πετσάκια, ένα buffer, ένα λαδάκι για τα πετσάκια, μία κρέμα χεριών, ενά μανό που θα λειτουργήσει ως βάση και φυσικά, το αγαπημένο σας μανό.  Αφού τα έχετε όλα αυτά, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε.

 

ΞΕΒΑΨΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το προηγούμενο μανικιούρ σας. Αν πρόκειται για απλό μανικιούρ, είστε τυχερή και μπορείτε απλά να ξεβάψετε τα νύχια σας βάζοντας λίγο ασετόν σε ένα κομμάτι βαμβάκι. Αν έχετε κάνει ημιμόνημο και δεν έχετε προλάβει να το βγάλετε, θα χρειαστείτε λίγη περισσότερη δουλειά, καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και αλουμινόχαρτο.

 

ΠΕΤΣΑΚΙΑ

Αφού έχετε καθαρίσει λοιπόν τα νύχια σας πρέπει λίγο να μεριμνήσετε για τη περιποίησή τους. Συγκεκριμένα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε λίγο λαδάκι στα πετσάκια σου και να περιμένετε 2- 3 λεπτά. Έτσι, θα μαλακώσουν και θα είναι πιο εύκολο να τα σπρώξετε προς τα πίσω είτε με το ξυλάκι, είτε με το κατάλληλο μεταλλικό εργαλείο. Ύστερα πάλι με βαμβάκι και ασετόν καθαρίστε πολύ καλά τα νύχια σας ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα από το λαδάκι.

 

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ BUFFER

Στη συνέχεια, λιμάρετε τα νύχια σας για να τους δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε Σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξετε είναι να μη λιμάρετε τα νύχια σας πέρα δώθε αλλά μόνο προς μία κατεύθυνση. Αφού έχετε το επιθυμητό σχήμα, χρησιμοποιήστε το buffer για να λειάνετε την επιφάνεια του κάθε νυχιού.

 

ΕΝΥΔΑΤΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Επιβάλλεται, αφού κάνετε επαγγελματικό μανικιούρ, να περιποιηθείτε και λίγο τα χέρια σας. Το συνεχές πλύσιμο άλλωστε μπορεί να τα ταλαιπωρήσει, οπότε για να τα κρατήσετε ενυδατωμένα σαν τέταρτο βήμα σκεφτείτε τη τοποθέτηση μίας κρέμας χεριών.

 

ΒΑΨΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Έχοντας δει διάφορες εικόνες στο διαδίκτυο σίγουρα θα έχετε καταλήξει σε ποιο χρώμα ή σε τι σχέδια θέλετε να κάνεις στα νύχια σας. Οπότε χρησιμοποιήστε πρώτα ένα διαφανές μανό ως βάση για να προστατέψετε τα άκρα σας και σε δεύτερη φάση βάψτε τα νύχια σας έτσι όπως έχετε εμπνευστεί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Άγριες Μέλισσες»: 5+1 φωτογραφίες του Κωνσταντή που δείχνουν πόσο sexy είναι

Οι «Άγριες Μέλισσες» δεν έχουν φτάσει τυχαία στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης. Λίγο η πλοκή της σειράς, λίγο η σκηνοθετική άποψη σε συνδυασμό με...

10 εντυπωσιακοί πύργοι για την αναζωογόνηση της Θεσσαλονίκης

Οι διαγωνισμοί αρχιτεκτονικής δίνουν την ευκαιρία στους σχεδιαστές να οραματίζονται μέρη όπως θα μπορούσαν να είναι. Ένας από αυτούς τους διαγωνισμούς είναι και ο...

Ατοπική δερματίτιδα: Μία πάθηση της ξηρής επιδερμίδας

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης και κνησμώδης δερματική νόσος. Όπως αναφέραμε και στον ορισμό, η φαγούρα (κνησμός) είναι ένα από τα κύρια...

4+1 ιδέες για να είσαι στιλάτη στο κρύο

Φέτος το χειμώνα μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά και εναλλακτικά στυλ, αφού στη μόδα είναι πολλά ιδιαίτερα κομμάτια και συνδυασμοί. Ο κρύος καιρός έχει ήδη αρχίσει...

Τσάι – Μάθε πως να το φτιάχνεις σωστά

Το τσάι κρύο ή ζεστό είναι από τα ροφήματα που για πολλούς θεωρείται καλύτερο από τον καφέ. Και ένας λόγος για τον οποίο το...