Μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες; Δες τι πρέπει να κάνεις

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν θέμα με τη λιπαρότητα των μαλλιών τους. Αυτή σε συνδυασμό με την ξηρότητα στις άκρες, προσθέτει ένα επιπλέον πρόβλημα.

Θα το έχετε διαπιστώσει και οι ίδιες, ότι καθώς περνάτε τα δάχτυλά σας, από τις ρίζες έως τις άκρες, αισθάνεστε στην υφή μια ανομοιογένεια. Μπορεί να τα περιποιήστε τακτικά, αλλά αυτό είναι κάτι που υπάρχει και χρειάζεται μια πιο «ειδική» περιποίηση.

Και δεν εννοούμε, τη χρήση επιπλέον προϊόντων, αλλά στο να επιστήσετε την προσοχή σας σε 3 βασικά σημεία της περιποίησης των μαλλιών σας.

 

ΑΛΛΑΞΤΕ ΡΟΥΤΙΝΑ ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

Προσπαθήστε να απλώνετε το σαμπουάν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τριχωτό της κεφαλής και γενικότερα στις περιοχές που παράγεται περίσσεια σμήγματος. Για παράδειγμα, στο πρώτο 1/4 με 1/3 του μήκους των μαλλιών σας.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Φροντίστε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε -σαμπουάν, conditioner, μάσκα κλπ- να περιέχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και φυσικά έλαια που να ρυθμίζουν το σμήγμα και όχι θειικά άλατα ή σιλικόνη – καθώς αυτά απομακρύνουν τη λιπαρότητα σε σημείο που μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή να προκαλέσουν υπερπαραγωγή σμήγματος.

Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι λοιπόν να επιλέξετε μία σειρά που ναι μεν θα απομακρύνει τη λιπαρότητα αλλά θα διατηρεί την υγρασία και τη λάμψη στα μαλλιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ CONDITIONER

Το conditioner φροντίστε να το απλώνετε στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών σας και όχι κοντά στο τριχωτό του κεφαλιού σου, που είναι έτσι κι αλλιώς πιο λιπαρό.

Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες των μαλλιών σας, καθώς εκεί, εντοπίζεται η μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Αν είναι πολύ αφυδατωμένες και σπάνε, τότε βάλτε στο πρόγραμμα κάθε εβδομάδα να κάνετε εντατικά μία μάσκα- θεραπεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί μας ανοίγει η όρεξη τον χειμώνα

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι κατά τους χειμερινούς μήνες ανεβαίνει ο δείκτης της ζυγαριάς, αφού ανοίγει κάπως παραπάνω η όρεξη μας. Κι όμως, υπάρχει επιστημονική εξήγηση...

Όσα πρέπει να κάνετε στο σπίτι πριν φύγετε για διακοπές

Όλοι περιμένουμε με προσμονή την ώρα που θα μπούμε στο αυτοκίνητο ή στο πλοίο για να πάμε στον αγαπημένο μας προορισμό για την περίοδο...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Καλογιάννης

Ο Αντώνης Καλογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.  Η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή Αντώνη Καλογιάννη βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο. Η...

Φαγούρα στον κόλπο: Συμβουλές για να απαλλαγείτε

H πρόληψη και η αντιμετώπιση της φαγούρα στον κόλπο δεν είναι δύσκολες, αρκεί να υπάρχει διάγνωση των συμπτωμάτων. Η φαγούρα στον κόλπο είναι ένα δυσάρεστο...

Αυτές είναι οι πιο συχνές σεξουαλικές φαντασιώσεις

Κάθε άντρας και κάθε γυναίκα έχει... ονειρώξεις για πράγματα που θα ήθελε να κάνει ή να λάβει στο πλαίσιο της σεξουαλικής επαφής. Για πράγματα...