Σμόκιν ή κοστούμι; Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να συμβουλέψουμε τον σύντροφό μας

Σμόκιν ή κοστούμι; Είναι μια ερώτηση που ακούμε συχνά από τους άντρες όταν θέλουν να κάνουν μια επίσημη εμφάνιση.

Με αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω θα μπορείς ν’ απαντήσεις στο ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους άνδρες και να εντυπωσιάσεις τον σύντροφό σου με τις γνώσεις σου.

σμόκιν ή κοστούμι πρεπει να φοράνε οι άντρες;

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σμόκιν και το κοστούμι;

Μία επιλογή για ένα επίσημο dress code μπορεί να είναι ένα κοστούμι, ένα σμόκιν ή ακόμα και ένα βραδινό σακάκι. Αν και πολλά από αυτά τα ενδύματα φαίνονται παρόμοια, υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ τους.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τις διαφορές μεταξύ σμόκιν και κοστουμιού, τόσο κατασκευαστικά όσο και εμφανισιακά. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε και που μπορεί να φορέσεις το κάθε ρούχο αλλά και το αντίκτυπο της εικόνας που δίνει.

οι διαφορές στο σακάκι

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΑΚΙ

Τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν ένα σακάκι σμόκιν από ένα κλασικό σακάκι είναι στα πέτα και στα κουμπιά του.

  • Πέτα: Σε ένα σμόκιν θα συναντήσεις είτε ένα οβάλ συνεχόμενο πέτο γύρο από τον γιακά, είτε δύο κλασικά πέτα, βασικό χαρακτηριστικό όμως είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις τα πέτα είναι κατασκευασμένα ή επενδυμένα με μετάξι (βλέπε εικόνα).
  • Κουμπιά: Tο σμόκιν διαθέτει μόνο ένα κουμπί, το οποίο είναι επενδυμένο με μετάξι, που συχνά συνδυάζεται με μεταξωτές λεπτομέρειες στα φιλέτα της τσέπης. Το κλασικό σακάκι διαθέτει δύο ή και περισσότερα κοκάλινα κουμπιά ενώ οι τσέπες καλύπτονται με ύφασμα.

οι διαφορες στο παντελόνι

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
  • Παντελόνι σμόκιν: Τα περισσότερα σμόκιν παντελόνια είναι σχεδιασμένα με μία μεταξωτή λωρίδα στα πλάγια, ενώ στη μέση δεν υπάρχουν θηλιές για τη ζώνη. Η ζώνη είναι ένα απλό αξεσουάρ – πολύ απλό για τον εκπλεπτυσμένο σχεδιασμό ενός σμόκιν. Αντ ‘αυτού, τα παντελόνια σμόκιν ή θα έχουν ρυθμιστές μέσης στις δύο πλευρές ή το ζωνάρι θα είναι καλυμένο και αυτό με μετάξι.
  • Παντελόνι κοστούμι: Ένα παντελόνι κοστουμιού διέθετε σχεδόν πάντα θυλάκια για τη ζώνη, αλλά όχι μεταξωτές λεπτομέρειες.

 

σμόκιν-κοστούμι οι διαφορές στο πουκάμισο

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
  • Κολάρο: Είτε το κλασικό κολάρο είτε το σπαστό κολάρο είναι δύο άρτιες επιλογές για σμόκιν, όπου συνδυάζονται άψογα και με παπιόν. Το κλασικό κολάρο δημιουργεί μια πιο ανάλαφρη εικόνα, ενώ το σπαστό είναι το παραδοσιακό και το πιο επίσημο.
  • Κουμπιά: Δε συνιστάτε τα κουμπιά να φαίνονται, εκτός και εάν είναι μαύρα. Ένα πουκάμισο για σμόκιν έχει κρυμμένα τα κουμπιά του κάτω από ένα κομμάτι ύφασμα που ονομάζεται πατιλέτα.
  • Μανσέτες: Είναι απαραίτητη η χρήση του μανικετόκουμπου αντί για το κλασικό κουμπί, ακόμα πιο απαραίτητη όμως είναι η γαλλική μανσέτα. Εξέχει πιο εύκολα από το μανίκι όταν φοράς το σακάκι και δίνει πιο επιβλητική εικόνα χωρίς το σακάκι.
  • Χρώμα: Μόνο λευκό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το dressman.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χριστούγεννα 2020: Μήνυμα αγάπης από την Disney μ’ ένα συγκινητικό βίντεο

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Μας γεμίζουν αγάπη και νοσταλγία. Τα φετινά Χριστούγεννα σίγουρα θα είναι διαφορετικά για όλους μας, αφού...

Kardashian: Το τέλος του reality της οικογένειας μετά από 14 χρόνια

Ήταν 14 Οκτωβρίου του 2007, όταν έκανε πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο του reality της οικογένειας Kardashian, με το τίτλο «Keeping up with the Kardashians». Το...

Συμβουλές για να πλένουν τα παιδιά τα δόντια τους

Μια από τις κοινές φράσεις που χρησιμοποιούν οι μανάδες είναι: «πριν πας για ύπνο να πλύνεις τα δόντια σου» ή «δόντια έπλυνες»; Η αλήθεια είναι...

Πως θα φροντίσεις τις τσάντες σου για να δείχνουν σαν καινούριες

Οι τσάντες είναι το αγαπημένο μας αξεσουάρ. Αν κοιτάξουμε στη ντουλάπα μας σίγουρα θα διαπιστώσουμε πως έχουμε περισσότερες τσάντες και παπούτσια πάρα ρούχα. Είναι μία...

«The Voice»: Όνομα – έκπληξη στην παρουσίαση των lives

Πολλά ήταν τα ονόματα που είχαν ακουστεί για την παρουσίαση των τεσσάρων τελευταίων lives του «The Voice», ωστόσο ο ΣΚΑΪ πήρε την τελική του...