Το τσάι κρύο ή ζεστό είναι από τα ροφήματα που για πολλούς θεωρείται καλύτερο από τον καφέ. Και ένας λόγος για τον οποίο το επιλέγουν, είναι πως βοηθάει στο detox του οργανισμού μας.
Είστε βέβαιοι, όμως, ότι το φτιάχνετε σωστά; Θα μου πείτε τώρα, υπάρχει σωστός τρόπος που φτιάχνεται το τσάι; Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν δύο τρόποι.
Ο αργός και ο γρήγορος. Ο αργός είναι να βάλεις στο μάτι το ειδικό σκεύος για να φτιάξεις τσάι ή τον βραστήρα και να περιμένεις να γίνει.
Ο γρήγορος είναι να βάλεις μία κούπα με νερό στον φούρνο μικροκυμάτων και να έχεις τσάι μετά από 1 λεπτό.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ;
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο αλλά οι επιστήμονες συνέκριναν τους δύο τρόπους παρασκευής. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό AIP Advances from the American Institute of Physics. Σου μιλάμε δηλαδή υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για το τσάι, όχι αστεία.
Όταν βάζεις το τσάι ή το νερό στον φούρνο μικροκυμάτων δεν βράζεται ούτε στο ελάχιστο συγκριτικά με τον βραστήρα. Ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει κυρίως την επιφάνεια, ενώ ο βραστήρας θερμαίνει όλο το νερό, ξεκινώντας από κάτω.
Η διαδικασία αυτής της θέρμανσης ονομάζεται διάδοση. Το υγρό χάνει την πυκνότητά του και πηγαίνει προς τα πάνω. Έτσι το νερό είναι όσο ζεστό πρέπει και όχι λίγο καυτό και αλλού δροσερό.