fbpx

Τips για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά θέλουν τέχνη στο μαγείρεμα παρά το γεγονός ότι θεωρούνται από τα πιο εύκολα φαγητά.

Τα ζυμαρικά τα φτιάχνουμε περισσότερο από κάθε άλλο φαγητό. Ιταλοί, δεν είμαστε για να είμαστε expert στο μαγείρεμά τους, όπως εκείνοι, αλλά κάποια βασικά τα γνωρίζουμε.

Έτσι, τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε. Η αλήθεια είναι, πως το μαγείρεμα των ζυμαρικών, θέλει ιδιαίτερη προσοχή, για να μην λασπώσουν και μας κολλήσουν.

Τα ζυμαρικά πρέπει να είναι al dente. Αυτός είναι ένας κανόνας, που ακόμα και ο πιο άπειρος, πρέπει να το γνωρίζει.

Παρακάτω, σας δίνουμε κάποια tips για να φτάσετε σε ένα αποτέλεσμα, εφάμιλλο με τα ζυμαρικά που φτιάχνουν οι αγαπημένοι μας γείτονες.

gineka vazi olikis alesis zimarikon se vrasmeno nero

ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΑΣ

Η προσθήκη λαδιού στο νερό ή σε μαγειρεμένα ζυμαρικά για να μην κολλήσουν, θα κάνει τη σάλτσα να «γλιστρήσει» από τα ζυμαρικά. Επίσης, αυτή η κίνηση θα έχει σαν αποτέλεσμα, τα ζυμαρικά να γίνουν λιπαρά.

 

ΓΕΜΙΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΑΣ

Χρησιμοποιείστε αρκετό κρύο, φρέσκο νερό που, μόλις τα ζυμαρικά αρχίσουν να μαγειρεύονται, θα υπάρχει αρκετός χώρος για να «κινούνται» ελεύθερα.

Επίσης, χρειάζεται αρκετό νερό, για να εξισορροπήσετε τη θερμότητα, μόλις προστεθούν τα ζυμαρικά σας. Με αυτό το τρόπο θα βράσουν γρήγορα.

Ο γενικός κανόνας λέει: τουλάχιστον 3 λίτρα νερού σε 250 γρ. ζυμαρικών.zimarika vrazoun sti katsarola

ΑΛΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ «ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ»

Το αλάτισμα του νερού είναι η μοναδικός τρόπος να «καρυκεύσετε» τα ίδια τα ζυμαρικά. Για 3 λίτρα νερό χρειάζεται 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

 

ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΡΑΣΗ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Το άμυλο απορροφάει αμέσως το νερό και θέλουμε το νερό να είναι αρκετά ζεστό, ώστε να αρχίζουμε να μαγειρεύουμε με το σωστό τρόπο. Ζυμαρικά, που προστίθενται αρκετά νωρίς, μαγειρεύονται λανθασμένα.zimarika magirevonte mazi me ti saltsa

ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ

Με το που ρίξετε τα ζυμαρικά στο νερό, ανακατέψτε. Αυτό τα εμποδίζει από το να κολλήσουν μεταξύ τους ή στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Συνεχίζετε να ανακατεύετε περιστασιακά, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

 

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Κάθε μάρκα ζυμαρικών αναγράφει στο πακέτο και το χρόνο μαγειρέματος. Τα πιο μακριά ζυμαρικά, όπως τα μακαρόνια, μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Τα μικρότερα ζυμαρικά, όπως οι πένες, θέλουν περισσότερο χρόνο.

Ξεκινήστε να δοκιμάζετε τα ζυμαρικά σας, 2 λεπτά πριν την ώρα που υποδεικνύεται στο πακέτο. Θέλετε al dente που σημαίνει «τρυφερό».

Αν τα ζυμαρικά σας, μαγειρευτούν παραπάνω μαζί με τη σάλτσα, μπορείτε να τα αφαιρέσετε από το νερό, πριν από το στάδιο al dente.

 

 

ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

Πριν στραγγίξετε τα ζυμαρικά σας, πάρτε με μια κουτάλα λίγο μαγειρεμένο νερό. Βάλτε το σε ένα μπολ και διατηρήστε το για τη σάλτσα σας.

 

ΣΤΡΑΓΓΙΞΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΤΕ

Στραγγίξτε τα ζυμαρικά σας αρκετά για να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Όμως, μην αφήσετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά να «στεγνώσουν».

Καθώς κρυώνουν, το άμυλο θα σφίξει και αυτά θα κολλήσουν μεταξύ τους.zimarika me kokini saltsa

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

Πάντα πρέπει να έχετε τη σάλτσα έτοιμη, πριν μαγειρέψετε τα ζυμαρικά σας. Το μαγείρεμα των ζυμαρικών, πρέπει να είναι το τελευταίο σας βήμα για τη προετοιμασία του πιάτου.

Κρατήστε τη σάλτσα ζεστή, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, για να προσθέσετε μετά τα ζυμαρικά. Ιδανικά, τα προσθέτετε, αμέσως μετά το στράγγισμα.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Με το να προσθέσετε λίγο νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, στη σάλτσα, τη βοηθάει να  «κολλήσει» καλύτερα στα ζυμαρικά.

Με τις παραπάνω συμβουλές θα έχετε ένα γευστικό αποτέλεσμα που όμοιό του δεν θα υπάρχει. Όπως, είπαμε πιο πάνω το μαγείρεμα των ζυμαρικών θέλει τέχνη. Σας δίνουμε τα tips, βάλτε μεράκι.

 

 

     

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που οφείλεται η αφυδάτωση της επιδερμίδας μας

Όσο και ν'απολαμβάνουμε το καλοκαίρι, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που προκαλούν αφυδάτωση της επιδερμίδας μας και την ξηραίνουν. Αν έχετε προσέξει τους καλοκαιρινούς μήνες το δέρμα...

Κριθαράκι με κολοκύθια και μανιτάρια

Το κριθαράκι είναι ένα ζυμαρικό που συνήθως το μαγειρεύουμε με κρέας και κοκκινιστό. Αν δεν επιθυμούμε να φάμε ζωική πρωτεΐνη ή δεν το θέλουμε με...

Μαρία Τσάνη: Το live της στο YouTube και το remix του Πάνου Χαριτίδη

Η Μαρία Τσάνη συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον επιτυχημένο Dj Panos Haritidis, ο οποίος δημιουργεί το remix του τραγουδιού της «Τρίτη και φαρμακερή»,...

Ρύζι ή κινόα; Τι να προτιμήσεις

Το ρύζι και η κινόα είναι δύο τροφές που πρέπει περιλαμβάνoνται σε μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή. Δύο εξαιρετικές επιλογές που διαφέρουν , αλλά έχουν...

Ariana Grande: Ανακοίνωσε τον αρραβώνα της- Δείτε το εντυπωσιακό δαχτυλίδι

Η Ariana Grande είπε το μεγάλο «ναι» στον αγαπημένο της. Η Ariana Grande δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο instagram φωτογραφία με το δαχτυλίδι του αρραβώνα...