Έκαψες την κατσαρόλα στο μαγείρεμα; Μην ανησυχείς γιατί αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες νοικοκυρές.
Σε όλες λίγο πολύ μας έχει συμβεί. Να ξεχαστούμε κάνοντας κάτι άλλο, και να αφήσουμε το φαγητό στο μάτι αναμμένο, με αποτέλεσμα αυτό να κολλήσει.
Έτσι και το φαγητό, που με τόσο κόπο φτιάξαμε, πάει για πέταμα και έχουμε μια καμένη κατσαρόλα που δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε.
Τι κάνουμε; Προφανώς και δεν την πετάμε, απλά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να την καθαρίσουμε.
Ένα πράγμα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας. Είτε έχει κολλήσει το φαΐ, είτε έχει τελειώσει το περιεχόμενο, υπάρχει μια κίνηση που πρέπει οπωσδήποτε να θυμάστε.
Να μουλιάζετε τα μαγειρικά σκεύη μέχρι να τα πλύνετε. Σε περίπτωση που το φαγητό σας κάηκε, βάλτε στη κατσαρόλα νερό, μέχρι να καλυφθούν όλα τα καμένα σημεία. Βάλτε μια κούπα ξίδι.
Στη συνέχεια αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να βάλετε τη κατσαρόλα στο αναμμένο μάτι, μέχρι να βράσει το νερό με το ξύδι.
ΝΕΡΟ, ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.
Να θυμάστε, ότι αν η κατσαρόλα, ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος είναι καμένο, για κανένα λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μεταλλικά σκεύη για να τα ξύσετε.
Τέλος, ανακατέψτε το νερό με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να απομακρυνθεί το κάψιμο του πάτου.
Πλύντε τη κατσαρόλα σας κανονικά, όπως δηλαδή, θα κάνατε.