Το ψυγείο είναι από τις συσκευές της κουζίνας μας που θέλει τακτικό καθάρισμα για λόγους υγιεινής. Να μην ξεχνάμε πως είναι ο χώρος που αποθηκεύουμε τα τρόφιμα.
Κάποιοι θεωρούν πως δεν απαραίτητο να το καθαρίσουν εάν δεν έχει λερωθεί, αλλά είναι λάθος σκέψη.
Ο καθαρισμός του ψυγείου μπορεί να γίνεται κάθε τρεις μήνες, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Στην ουσία πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά οι τυχόν λεκέδες, με ένα πανί ποτισμένο με αντιβακτηριακό σπρέι το οποίο είναι ασφαλές για τα τρόφιμα.
Εκτός από αυτό, φροντίστε να το καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα από ψίχουλα, αποφάγια που έχουν μείνει ξεχασμένα και υγρά που μπορεί να έχουν πέσει, ειδικά στη περίπτωση που έχουμε αφήσει ωμό κρέας μέσα στο ψυγείο.
Πολύ σημαντικό είναι, να πετάτε τάπερ με παλιό φαγητό, φρούτα ή λαχανικά που έχουν χαλάσει σε εβδομαδιαία βάση, για να μπορείτε να το καθαρίζετε συνολικά 3 έως 4 φορές το χρόνο