Πόσες φορές έχει τύχει να πετάξουμε τροφές που έχουν χαλάσει; Και αυτό, επειδή δεν τις καταναλώνουμε άμεσα. Στη περίπτωση αυτή, είναι πολύ σημαντικό να κοιτάμε την ημερομηνία λήξης τους.
Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που αν είναι καλά διατηρημένες, σε σωστές συνθήκες αποθήκευσης, μπορούν να παραμείνουν αναλλοίωτες για αρκετό χρονικό διάστημα.
Ίσως, μπορεί να πάει το μυαλό μας, ποιες είναι αυτές. Αλλά ας πάμε να τις δούμε για να ξεδιαλύνουμε οποιαδήποτε απορία.
ΖΑΧΑΡΗΜπορεί να έχουν περάσει και δυο χρόνια από το άνοιγμα του πακέτου, αλλά μπορεί να καταναλωθεί. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που έχει αποθηκευτεί σωστά.
ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ
Τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και τρία χρόνια, με τη προϋπόθεση να μην τα έχουμε ανοίξει. Αν τα ανοίξουμε διατηρούνται μέχρι 18 μήνες.
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
Οι κονσέρβες είναι η μόνο τροφή που διατηρείται ως και πέντε χρόνια. Στη περίπτωση βέβαια, που δεν τις έχουμε ανοίξει.
ΞΥΔΙ
Είναι σχεδόν καθημερινή η χρήση του. Το ξύδι, είτε μιλάμε για το κανονικό είτε για το βαλσάμικο, παραμένει αναλλοίωτο ως και δυο χρόνια στο ντουλάπι.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Τα ζυμαρικά που είναι σε συσκευασία μπορούν ν’ αντέξουν ανοιγμένα για δυο χρόνια. Βέβαια, αναφερόμαστε στη περίπτωση που αυτά δεν περιέχουν αυγό.
ΜΕΛΙ
Μια άλλη βασική τροφή είναι το μέλι. Μπορεί να παραμείνει ανοιγμένο στο ντουλάπι μέχρι και δυο χρόνια.