Μετά το τηγάνισμα αυτό που μένει είναι τα καμένα λίπη. Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να τα βγάλουμε όσο και να τρίψουμε το τηγάνι. Ιδίως, αν έχουν μείνει πάρα πολλές ώρες.
Η πρώτη σκέψη είναι να πετάξουμε το τηγάνι, αλλά αυτό δεν γίνεται, γι’ αυτό σας δείχνουμε τρόπους για να τ’ αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα.
Πέρα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε- κάποιες φορές χωρίς αποτέλεσμα- υπάρχει ένα κόλπο που σίγουρα θα σας βγάλει από τον κόπο και τις πολλές ώρες που θα αφιερώνατε υπό άλλες συνθήκες για να καθαρίσετε το τηγάνι.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ
Αρχικά μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε το τηγάνι όσο ακόμη αυτό είναι πολύ ζεστό. Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα γεμίστε το με χλιαρό νερό.
Στη συνέχεια ρίξτε μέσα στο τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας σόδα και αφήστε το να πάρει μερικές βράσεις.
Τέλος ρίξτε το νερό στο νεροχύτη και περάστε την επιφάνεια του τηγανιού με ένα σφουγγάρι και λίγο σαπούνι. Για έξτρα λάμψη μπορείτε στο τέλος να το περάσετε και με λίγο ξύδι.