fbpx

Καμένα λίπη στο τηγάνι; Δες πως θα τα εξαφανίσεις

Μετά το τηγάνισμα αυτό που μένει είναι τα καμένα λίπη. Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να τα βγάλουμε όσο και να τρίψουμε το τηγάνι. Ιδίως, αν έχουν μείνει πάρα πολλές ώρες.

Η πρώτη σκέψη είναι να πετάξουμε το τηγάνι, αλλά αυτό δεν γίνεται, γι’ αυτό σας δείχνουμε τρόπους για να τ’ αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα.

Πέρα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε- κάποιες φορές χωρίς αποτέλεσμα- υπάρχει ένα κόλπο που σίγουρα θα σας βγάλει από τον κόπο και τις πολλές ώρες που θα αφιερώνατε υπό άλλες συνθήκες για να καθαρίσετε το τηγάνι.

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ

Αρχικά μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε το τηγάνι όσο ακόμη αυτό είναι πολύ ζεστό. Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα γεμίστε το με χλιαρό νερό.

Στη συνέχεια ρίξτε μέσα στο τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας σόδα και αφήστε το να πάρει μερικές βράσεις.

Τέλος ρίξτε το νερό στο νεροχύτη και περάστε την επιφάνεια του τηγανιού με ένα σφουγγάρι και λίγο σαπούνι. Για έξτρα λάμψη μπορείτε στο τέλος να το περάσετε και με λίγο ξύδι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μπάμιες

Οι μπάμιες είναι παρεξηγημένες, αφού δεν τις συμπαθούν όλοι. Ωστόσο, την κλασική συνταγή  μπάμιες με  κοτόπουλο κοκκινιστό την έχουμε δοκιμάσει έστω και μια φορά στη...

Πώς ήταν τα top model όταν ξεκίνησαν την καριέρα τους

Τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της μόδας και της πασαρέλας δεν έγιναν γνωστές εν μια νυκτί. Για να φτάσουν να αποκαλούνται «top models» απαιτούνταν ώρες...

Δε φαντάζεστε τι κάνει το πορτοκάλι στο φούρνο

Το πορτοκάλι είναι από τα βασικά φρούτα που υπάρχουν στη διατροφή μας γιατί έχει σημαντικά οφέλη για την υγειά μας. Η χρήση του και...

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης: Τι πρέπει να γνωρίζεις

Το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, είναι ένας όρος που πολλοί έχουμε ακούσει, αλλά δε ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, είναι μια περίπλοκη διαταραχή,...

«Το θέατρο αιμορραγεί»: Ηθοποιοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα (vid)

«Κραυγή αγωνίας» από τους ηθοποιούς του θεάτρου, μέσα από μια εντυπωσιακή φωτογράφηση και ένα video «γροθιά στο στομάχι». Το περιοδικό Koita magazine - της εταιρίας...