Το πορτοκάλι είναι από τα βασικά φρούτα που υπάρχουν στη διατροφή μας γιατί έχει σημαντικά οφέλη για την υγειά μας. Η χρήση του και τα τα οφέλη του δεν περιορίζονται μόνο εκεί.
Όταν τρώμε το πορτοκάλι, η κίνηση που κάνουμε είναι να πετάξουμε τη φλούδα του. Λάθος κίνηση, γιατί μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν καθαριστικό.
Πόσες φορές άλλωστε δεν έχουμε χρησιμοποιήσει βασικά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας για το καθάρισμα του σπιτιού μας και για να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά οικιακά προβλήματα.
Η φλούδα του πορτοκαλιού έχει μια σημαντική χρήση, που δεν είναι άλλη από ένα φυσικό αρωματικό για το φούρνο.
Τι πρέπει να κάνετε; Μια πάρα πολύ απλή κίνηση. Αφού μαγειρέψετε το φαγητό σας και το βγάλετε από τον φούρνο, ιδιαίτερα αν αυτό έχει έντονη μυρωδιά, ρυθμίστε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Βάλτε μέσα στο φούρνο μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω σε ένα ταψάκι και αφήστε τις εκεί για 15-30 λεπτά.
Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, καθώς ο φούρνος σας θα μοσχοβολήσει πορτοκάλι και θα τον απαλλάξει από τις έντονες μυρωδιές.