Το άνοιγμα ενός βάζου που είναι γεμάτο με μαρμελάδα ή μέλι ή κάποιο γλυκό του κουταλιού, αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά προβλήματα μιας νοικοκυράς.
Πόσες φορές έχεις έρθει αντιμέτωπη με ένα βάζο που έχει κολλήσει και δε λέει με τίποτα να ανοίξει; Είναι ένα συχνό φαινόμενο και συμβαίνει σε όλους μας όταν αφήνουμε για πολύ καιρό ένα βάζο κλεισμένο.
Εμείς σήμερα θα σου δώσουμε μια πολύ απλή και εύκολη λύση στο πρόβλημά σου, η οποία θα κάνει τη ζωή σου ευκολότερη, αφού το… δύσκολο βάζο θα ανοίξει μέσα σε μόλις 5 λεπτά!
Το κόλπο για ν’ ανοίγεις εύκολα τα βάζα
Για να ανοίξεις ένα βάζο γρήγορα και εύκολα, θα χρειαστείς τα εξής:
- ζεστό νερό,
- ένα μικρό μπολ και
- μια πετσέτα.
Η διαδικασία:
Ξεκίνα γεμίζοντας το μπολ με ζεστό νερό. Προσοχή! Δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί μπορεί να σπάσει το βάζο από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Χρειάζεται απλά να είναι αρκετά ζεστό.
Γύρνα το βάζο σου ανάποδα και βάλ’ το στο μπολ με το καπάκι του προς τα κάτω. Αφήστε το βάζο έτσι για περίπου 5 λεπτά.
Συνέχισε τις δουλειές σου και επίστρεψε για να ξεκολλήσεις το σκληροτράχηλο καπάκι: Βγάλ’ το από το νερό και με την πετσέτα ανοίξτε το καπάκι.
Και έτσι απλά, το πρόβλημά σου λύθηκε!