Tips για να βάψετε μόνες τα μαλλιά σας

Η ομορφιά είναι το ζητούμενο κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξοδεύουμε πολλά χρήματα στο κομμωτήριο και σε κέντρα αισθητικής .

Βέβαια, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, αναγκαζόμαστε να κόψουμε μερικές από τις αγαπημένες αυτές συνήθειες για να εξοικονομήσουμε  χρήματα.

Όμως, η περιποίηση των μαλλιών μας δεν μπορεί να περιμένει. Και πόσο μάλλον το βάψιμό τους. Δεν μπορείς να είσαι με μαλλιά άβαφα για πολύ καιρό. Έτσι αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε μόνες μας.

Για να το πετύχουμε απαιτούνται δεξιότητα, γνώση και να υπάρχει εξοικείωση με τα χρώματα και τη σύνθεσή τους.gineka me pinelo vafi ta malia tis

Βασικές οδηγίες

Το κύριο και βασικότερο είναι η επιλογή της σωστής απόχρωσης. Θα το πετύχεις, αν είσαι προσεκτική στις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και σε καθοδηγούν στη σωστή επιλογή. Αυτό εξαρτάται από το ήδη υπάρχον χρώμα στα μαλλιά σου. Η συνέχεια είναι τα παρακάτω βήματα.

  1. Τα φυσικά έλαια του τριχωτού λειτουργούν προστατευτικά ενάντια στους ερεθισμούς. Εφάρμοσε τη βαφή σε μαλλιά άλουστα για τουλάχιστον δύο ημέρες ώστε να αποφύγεις τυχόν κοκκινίλες και ευαισθησίες.
  2. Αν έχεις αμφιβολία για την απόχρωση που έχεις επιλέξει, ξεκίνα βάφοντας μια τούφα. Έτσι, θα δοκιμάσεις τόσο το χρώμα όσο και το χρόνο που χρειάζεται να αφήσεις τη βαφή για να έχεις τέλειο αποτέλεσμα.
  3. Ξεκίνα απλώνοντας τη βαφή στα μήκη και στις άκρες. Στη ρίζα η βαφή, χάρη στη θερμότητα που αναπτύσσεται στο τριχωτό της κεφαλής, δρα πιο γρήγορα και γι’ αυτό το χρώμα χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να αναπτυχθεί.
  4. Προτίμησε να αναμείξεις τη βαφή σε ένα πλαστικό μπολ και να την εφαρμόσεις με πινέλο για να μπορέσεις να την απλώσεις ομοιόμορφα και με ακρίβεια.

gineka xtenizi ta vamena malia tis

Επαναληπτική διαδικασία

«Η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως», λέει η παροιμία. Στη προκειμένη όμως περίπτωση, η διαδικασία είναι εντελώς διαφορετική.

Ανάλογα με την απόχρωση που έχεις επιλέξει αλλά και με το ποσοστό λευκών που έχουν τα μαλλιά σου θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία της βαφής κάθε 4-8 εβδομάδες.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν είναι ακριβώς ίδια με την πρώτη βαφή. Η βασική διαφορά είναι ότι τα μήκη και οι άκρες δε θα έχουν χάσει εντελώς το χρώμα τους, ενώ η ρίζα θα βγαίνει στη φυσική σου απόχρωση.

Γι’ αυτό θα πρέπει να αντιστρέψεις τις «Βασικές οδηγίες» και να ξεκινήσεις εφαρμόζοντας πρώτα το χρώμα στη ρίζα και μετά από λίγα λεπτά να συνεχίσεις με τα μήκη και τις άκρες ώστε να έχεις και πάλι ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για να κοιμόμαστε το βράδυ

Κανείς δεν αντέχει τη ζέστη. Και το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να βάλουμε το κλιματιστικό στο φουλ για να κρυώσει το δωμάτιο έτσι...

Οι κανόνες για το σεξ όταν τα παιδιά είναι στο σπίτι

Πριν έρθει ένα παιδί στη ζωή ενός ζευγαριού το σεξ μπορεί να γίνει και με «ανοικτές τις πόρτες» που λέει ο λόγος. Με ένα παιδί...

Big Brother: Το βέτο έφερε μεγάλη ανατροπή

Μεγάλη ανατροπή στο Big Brother μετά την τελευταία ψηφοφορία προς αποχώρηση. Ο Δημήτρης Κεχαγιάς, η Σοφία Δανέζη και η Άννα-Μαρία Ψυχαράκη ήταν οι τρεις υποψήφιοι...

Παραδοσιακά φαγητά που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου

Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά φαγητά που με το πέρασμα του χρόνου χάθηκαν και τη θέση τους στο τραπέζι έχουν πάρει άλλα. Ζούμε σε καιρούς που δυστυχώς...

Πως να φορέσεις ένα απλό φανελάκι με πολλούς τρόπους

Όσα περισσότερα ρούχα έχουμε στη γκαρνταρόμπα μας τόσο το καλύτερο για εμάς, αφού μπορούμε να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς, ακόμα και με τα πιο απλά...